最近经常有小伙伴私信询问高考英语阅读文章 精读外刊《自然》学英语:小行星、哈勃竞争对手、月球基地(2)相关的问题,今天,拼牛网小编整理了以下内容,希望可以对大家有所帮助。
本文目录一览:

高考英语阅读文章
阅读是人们获取信息的重要途径。对于我国中学英语教学来说,阅读始终为中学英语教学的关键组成部分,而高考英语是中学英语教学中非常关键的组成部分。下面就是我给大家整理的高考 英语阅读 文章 ,希望大家喜欢。
高考英语阅读文章篇一:交友
Many of us mistakenly believe that it's wrong to think we have any good qualities. We may spend a lot of time blaming ourselves for our negative qualities, thinking that self criticism is the key to improving our performance. However, a constant focus on our supposed shortcomings can stop our efforts to make friends with other people. How can we believe that others could like us if we believe our inner being is flawed(有缺陷)?
If someone seems to dislike you, the reason for that dislike might have little or nothing to do with you. The person who doesn't like you might be fearful, or shallow, or busy or shy. Perhaps you and that person are simply a mismatch for each other at this particular time.
Don't take yourself out of the game by deciding that your flaws are bigger than your good qualities. In fact, some o f the very qualities you consider to be flaws may be irresistible to someone else. For all the factors that might cause one person to reject you, there are at least as many factors that will work in your favor with someone else.
You might be thirty pounds over your ideal weight, but you may have a wonderful laugh and a real enthusiasm for life. There are many people who don’t mind your extra pounds. You may drive a shabby car, but you might be a great dancer and a loyal friend. There are people out there looking for loyalty, or fun, or sweetness, or wisdom, and the package it comes in is not important. If you are worried that you are not beautiful enough to attract friends, keep in mind that not everyone is looking for physical beauty in their friends. You can decide to feel inferior(自卑) because you don't have much money and you don't drive a nice car. You can believe that this is the reason that you don't have many friends in your life. On the other hand, if you are very wealthy you may be suspicious that everyone is after your money and that nobody really likes yo u as a person.
The point is that you can focus on just about anything and believe it's the reason you do not have friends and cannot make any.
36. According to the author ___________ plays an important role in making friends.
A. admitting your shortcomings B. self criticism C. modesty D. confidence
【答案】D
【解析】推理判断题。根据a constant focus on our supposed shortcomings can stop our efforts to make friends with other people.既然我们强调我们的缺点有可能在交朋友方面成为绊脚石,那么我们就应该自信,故选D。
37. If you are not liked by a person, _________ .
A. you should find the reason in yourself
B. you’d better talk with the person face to face
C. you may not be the one to be blamed
D. you and that person misunderstand each other
【答案】C
【解析】细节理解题。根据If someone seems to dislike you, the reason for that dislike might have little or nothing to do with you. The person who doesn't like you might be fearful, or shallow, or busy or shy.不喜欢你也许和你一点关系都没有,你也许不应该受到责备,故选C。
38. We can learn from the third paragraph that ____________ .
A. your good qualities may turn out to be your flaws
B. your weakness may also be your strengths in some way
C. your negative qualities cause a person to reject you
D. you’ll have few friends if your flaws are bigger than your good qualities
【答案】B
【解析】细节理解题。根据In fact, some of the very qualities you consider to be flaws may be irresistible to someone else.你的弱点也许是在某方面是你的强项,故选B。
39. Which of the following is true according to the author?
A. It is important to lose weight.
B. It is easier for a wealthy person to make friends.
C. Inner qualities are more important than physical appearance.
D. If you are not beautiful enough, try to improve yo ur physical beauty.
【答案】C
【解析】细节理解题。根据If you are worried that you are not beautiful enough to attract friends, keep in mind that not everyone is looking for physical beauty in their friends.内心的美比外在的美要重要的多,故选C。
40. What do you think the author is most likely to suggest if he continues to write?
A. How to find your good qualities.
B. How to make friends.
C. How to make self criticism.
D. How to lose weight.
【答案】A
【解析】细节理解题。根据The point is that you can focus on just about anything and believe it's the reason you do not have friends and cannot make any.既然找到了交不上朋友的原因 ,那么就应该找出自己的好的品质,下面就应该写如何找到自己好的品质,故选A。
高考英语阅读文章篇二:太阳能
Sunny countries are often poor. A shame, then, that solar power is still quite expensive. Eight19, a British company by Cambridge University, has, however, invented a novel way to get round this. In return for a deposit of around $10 it is supplying poor Kenyan families with a solar cell able to generate 2.5 watts of electricity, a battery that can deliver a three amp(安培) current to store this electricity, and a lamp whose bulb is a light-emitting diode(二极管). The firm thinks that this system, once the battery is fully charged, is enough to light two small rooms and to power a mobile-phone charger for seven hours. Then, next day, it can be put outside and charged back up again.
The trick is that, to be able to use the electricity, the system's keeper must buy a scratch card—for as little as a dollar—on which is printed a reference number. The keeper sends this reference, plus the serial number of the household solar unit, by SMS to Eight19. The company's server will respond automatically with an access code to the unit.
Users may consider that they are paying an hourly rate for their electricity. In fact, they are paying off the cost of the unit. After buying around $80 worth of scratch cards—which Eight19 expects would take the average family around 18 m onths—the user will own it. He will then have the option of continuing to use it for nothing, or of trading it in for a bigger one, perhaps driven by a 10-watt solar cell.
In that case, he would go then through the same process again, paying off the additional cost of the upgraded kit at a slightly higher rate. Users would therefore increase their electricity supply steadily and affordably.
According to Eight19's figures, this looks like a good deal for customers. The firm believes the average energy-starved Kenyan spends around $10 a month on oil—enough to fuel a couple of smoky lamps—plus $2 on charging his mobile phone in the market-place. Regular users of one of Eight19's basic solar units will spend around half tha t, before owning it completely. Meanwhile, as the cost of solar tech nology falls, it should get even cheaper.
41. The underlined word “get round” in the first paragraph can be replaced by _______ .
A. make use of B. come up with C. look into D. deal with
【答案】D
【解析】词义猜测题。make use of利用; come up with想出; look into调查; deal with处理。根据solar power is still quite expensive及Eight19, a British company by Cambridge University, has, however, invented a novel way to因为太阳能仍然很贵,所以Eight19发明了一个新的 方法 来解决这个问题,故选D。
42. What should the user do when the electricity in the battery is used up?
A. Buy a scratch card.
B. Recharge it outside.
C. Buy another solar cell.
D. Return it to the company.
【答案】B
【解析】细节理解题。根据文章第一段最后一句Then, next day, it can be put outside and charged back up again.可知没有电了,你可以把它放在外面重新充电,故选A。
43. How much would users pay for the cell and scratch cards before they own a 2.5-watt solar cell?
A. Around $10. B. Around $80. C. Around $90. D. Around $180.
【答案】C
【解析】细节理解题。根据文章1,3段After buying around $80 worth of scratch cards—which Eight19 expects would take the average family around 18 months—the user will own it. 和In return for a deposit of around $10 it is supplying poor Kenyan families with a solar cell able to generate 2.5 watts of electricity可知在你拥有这些之前,你要花费90元。故选C。
44. It can be inferred from the last paragraph that __________ __.
A. Kenyan families would find it difficult to afford the solar cell
B. using the solar cell would help Kenyan families save money
C. few Kenyan families use mobile phones for lack of electricity
D. the company will make a great profit from selling solar cells
【答案】B
【解析】推理判断题。根据文章最后一段The firm believes the average energy-starved Kenyan spends around $10 a month on oil—enough to fuel a couple of smoky lamps—plus $2 on charging his mobile phone in the market-place. Regular users of one of Eight19's basic solar units will spend around half that, before owning it completely. Meanwhile, as the cost of solar technology falls, it should get even cheaper.可知这样做会让太阳能的成本降低,会给肯尼亚的人来到好处。故选B。
45. What might be the most suitable title for the passage? A. Solar Energy: Starting from Scratch.
B. Eight19: a creative British Company.
C. Kenyan Families: Using Solar Energy for Free.
D. Poor Countries: Beginning to Use Solar Ene rgy
【答案】A
【解析】标题归纳题。根据文章主题段第一段内容可知本文讲述的是Eight19,这家英国的公司所采用的使用太阳能的一种新的方法,故选A。
高考英语阅读文章篇三:加薪
While Andrew was getting ready for work one Friday morning, he announced to his wife that he had finally decided to ask his boss for a salary raise. All day Andrew felt nervous and anxious as he thought about the upcoming showdown. What if Mr Larchmont refused to grant his request? Andrew had worked so hard in the last 18 months and landed some great accounts for Braer and Hopkins Advertising Agency. Of course, he deserved a wage increase.
The thought of walking into Larchmont’s office left Andrew weak in the knees. Late in the afternoon he was finally courageous enough to approach his superior. To his delight and surprise, the ever-frugal(一向节俭的)Harvey Larchmont agreed to give Andrew a raise!
Andrew arrived home that evening—despite breaking all city and state speed limits—to a beautiful table set with their best china, and candles lit. His wife, Tina, had prepared a delicate meal including his favorite dishes. Immediately he figured someone from the office had tipped her off!
Next to his plate Andrew found a beautiful lettered note. It was from his wife. It read: “Congratulations, my love! I knew you’d get the raise! I prepared this dinner to show just how much I love you. I am so proud of your accomplishments!” He read it and stopped to reflect on how sensitive and caring Tina was.
After dinner, Andrew was on his way to the kitchen to get dessert when he observed that a second card had slipped out of Tina’s pocket onto the floor. He bent forward to pick it up. It read: “Don’t worry about not getting the raise! You do deserve one! You are a wonderful provider and I prepared this dinner to show you just how much I love you even though you did not get the increase.”
Suddenly tears swelled in Andrew’s eyes. Total acceptance! Tina’s support for him was not conditional upon his success at work.
The fear of rejection is often softened and we can undergo almost any setback or rejection when we know someone loves us regardless of our success or failure.
31. What was Andrew’s plan that Friday?
A. To request a wage increase from his boss.
B. To get a job with the Braer and Hopkins Advertising Agency.
C. To celebrate his success with his wife at home.
D. To ask his boss to come for dinner.
【答案】A
【解析】细节理解题。由“he announced to his wife that he had finally decided to ask his boss for a salary raise.”可知他打算要求老板给他加薪。故选A。
32. On his way back home, Andrew _________.
A. felt weak in the knees
B. was punished by the traffic policeman
C. was too anxious to share the news
D. couldn’t wait to enjoy a meal
【答案】C
【解析】细节理解题。由“Andrew arrived home that evening—despite breaking all city and state speed limits”中“尽管超出了城市及国家的最高车速”可 知Andrew车开的很快,说明他很急切地回家去分享这个好消息。故选C。
33. Which of the following statements about the story is FALSE?
A. Andrew was afraid that his request would lead to disaster.
B. Andrew had worked very hard and done his part for the company.
C. Andrew’s boss agreed to his request.
D. One of Andrew’s colleagues had told his wife the good news.
【答案】D
【解析】推理判断题。第五段“a second card had slipped out of Tina’s pocket onto the floor.”提到妻子还写了一封信。根据后面信的内容,妻子不知道他加薪的要求是否取得了老板的同意而准备了两封信。所以没有人告诉他妻子这个好消息。故选D。
34. Why did Tina prepare a grand dinner for Andrew that day?
A. She was confident of his getting a pay raise.
B. She meant to show her support whatever the result would be.
C. She believed t hat her husband was the best in his company.
D. She wanted to express her gratitude for his devoti on to the family.
【答案】B
【解析】细节理解题。“Tina’s support for him was not conditional upon his success at work. ”说明Tina对他的支持不是基于他在工作上的成功。无论结果如何她都会支持他。故选B。
35. We can conclude from the text that ______.
A. we should never be afraid to ask for what is due to us
B. work hard and you will be rewarded
C. many fears turn out to be unfounded
D. unconditional love brin gs courage and strength
【答案】D
【解析】推理判断题。最后一句“we can undergo almost any setback or rejection when we know someone loves us regardless of our su ccess or failure.”说明无条件的爱带来勇气和力量。
以上就是我为你整理的高考英语阅读文章,希望对你有帮助!

精读外刊《自然》学英语:小行星、哈勃竞争对手、月球基地(2)
本文节选自外刊《自然》(Nature / News / Article /
18 February 2022)Asteroids, Hubble rival and Moon base: China sets out space agenda——小行星、哈勃望远镜的竞争对手和月球基地:中国制定了太空议程。
文章下半部分节选内容如下:
Asteroids, Hubble rival and Moon base: China sets out space agenda
小行星、哈勃望远镜的竞争对手和月球基地:中国制定了太空议程
Mars and beyond
火星和更远的地方
China made its first leap into interplanetary space with the Tianwen-1 orbiter, which dropped a lander containing the Zhurong rover on Mars in May.
今年5月,中国发射的“天问一号”轨道飞行器在火星上扔下了一个载有“祝融”号探测器的着陆器,这是中国首次进入行星际空间。
According to the white paper, China will complete research for sending a craft to Mars to sample rocks and return them to Earth.
根据白皮书,中国将完成向火星发送航天器以采集岩石样本并将其返回地球的研究。
This mission could launch in 2028. (NASA’s Perseverance rover collected the first Mars rocks in 2021. The agency hopes to bring them back to Earth as part of a joint mission with the European Space Agency (ESA), launching in 2026.)
这项任务可能在2028年发射。(美国宇航局的毅力号火星车在2021年收集了第一批火星岩石。该机构希望将它们带回地球,作为与欧洲航天局(ESA)联合任务的一部分,于2026年发射。)
The white paper also lays out China’s plans to eventually probe further into the solar system. The next five years will see the completion of key research for a mission to explore Jupiter and its ocean-filled moon system.
白皮书还列出了中国最终进一步 探索 太阳系的计划。接下来的五年将见证 探索 木星及其充满海洋的卫星系统的关键研究的完成。
Press reports suggest that this mission could launch as early as 2029 — meaning that it would join ESA’s JUICE and NASA’s Europa Clipper mission, scheduled to fly in 2023 and 2024.
媒体报道称,这项任务最早可能在2029年发射——这意味着它将加入欧空局的JUICE和美国宇航局的Europa Clipper任务,计划在2023年和2024年飞行。
“Deep space is certainly another area China sees there are a lot of opportunities for scientific breakthroughs,” says Zhang.
“深空无疑是中国认为有很多科学突破机会的另一个领域,”张说。
The country has also set its sights on exploring the boundary of the Solar System.
该国还着眼于 探索 太阳系的边界。
China’s funding agencies have yet to confirm this, or the Jupiter mission, but “a mention in the plan is certainly helpful”, says Zhan Hu, an astronomer at the National Astronomical Observatories in Beijing.
中国的资助机构尚未确认这一点或木星任务,但北京国家天文台的天文学家詹虎说,“在计划中提及这一点肯定是有帮助的”。
重点词汇
leap跳;跳跃;跳过;跳越;飞快移动;突然行动;急不可待地行动;急切接受;飞涨;急剧增长;剧增;突然改变;猛涨;突然转换;越过(或起跳)处
interplanetary星际的;星际飞行的
orbiter轨道飞船
lander登陆车
rover流浪者;漫游者;自由队员;越野车;飞行器;月面车;天体登陆车;满门球;远距箭靶;VENTURE SCOUT的原称;海盗;海盗船;三道粗纱机操作工人;三道粗纱机
perseverance坚持不懈;锲而不舍;毅力
space agency空间机构;太空局、航天局;航天机构
lays位置;性伙伴;叙事诗;(lay的复数);放下;铺设;与…性交;航行;产卵;(lay的第三人称单数)
solar system太阳系
press reports新闻报告;媒体报道;报刊报道
A new Hubble: the Xuntian space telescope
新哈勃:
“巡天”太空望远镜
China also plans to launch a space telescope called Xuntian, whose name means ‘survey the heavens’.
中国还计划发射一个名为“巡天”的太空望远镜,其名字的意思是“巡天”。
This will image in the same wavelengths — ultraviolet, visible and infrared — as those used by NASA’s Hubble Space Telescope.
这将在与美国宇航局哈勃太空望远镜相同的波长下成像——紫外线、可见光和红外线。
Slightly smaller than Hubble, Xuntian will not quite match its predecessor’s resolution; but, at any one time, Xuntian will capture a patch of sky 300 times larger.
巡天比哈勃稍小一些,它的分辨率将无法与哈勃媲美;但在任何时候,巡天望远镜都能捕捉到比它大300倍的天区(其视角将是哈勃的300多倍)。
That will allow it to probe a much greater volume of the Universe than Hubble, says Zhan, who works on Xuntian.
“巡天”项目工作人员詹说,这将使它能够探测到比哈勃探测到的大得多的宇宙天体。
Most of Xuntian’s first 10 years will be devoted to understanding the history and evolution of the Universe through a wide survey of the sky.
“巡天”望远镜工作前十年的大部分时间将致力于通过对天空的广泛观察来了解宇宙的 历史 和演化。
The telescope will periodically dock with China’s space station, Tiangong, for refuelling and maintenance.
该望远镜将定期与中国的天宫空间站对接,以加油并进行维护。
Zhan says that the team plans to deliver the telescope by the end of 2023, ready for launch in 2024. “The schedule is very tight,” he says.
詹说,该团队计划在2023年底交付望远镜,为2024年发射做准备。“时间安排很紧,”他说。
重点词汇
space telescope空间望远镜
telescope望远镜;使叠缩;使嵌进;叠缩;嵌进;使(车辆)相撞而嵌进;缩短;精简
heavens天空;天堂;(heaven的复数)
wavelengths波长;波段;(wavelength的复数)
ultraviolet紫外的;利用紫外线的;产生紫外线的;紫外光;紫外辐射
predecessor前任;前辈;前身;原有事物
any one任何一;任何一个;任一
periodically定期地;周期性地;偶尔
dock码头;船埠;被告席;犯人栏;酸模属草类;酸模;草本植物;动物尾巴(除毛发外的)骨肉部分;港区;靠码头;进港;扣除;扣减;领(船)入港;在太空与太空站(或另一艘飞船)对接;将(仪器)相接;剪短;剪短…尾巴
space station宇宙空间站
Detecting gravitational waves in space
探测太空中的引力波
China wants to further develop plans to launch a space-based gravitational-wave detector, called Taiji, in the early 2030s.
中国希望进一步发展计划,在21世纪30年代初发射一个名为“太极”的天基引力波探测器。
If launched then, it would be the first of its kind. Such a mission would observe lower-frequency waves than those seen by ground-based detectors such as Advanced LIGO, allowing it to detect higher-mass black holes, including those in the early Universe.
如果届时发射成功,它将是首个天基引力波探测器。与高新激光干涉仪引力波天文台等地面探测器相比,天基探测器将观测到频率更低的波,使其能够探测质量更大的黑洞,包括早期宇宙中的黑洞等。
But the experiment would be complex: spotting ripples in space-time will mean detecting shifts of just a few trillionths of a metre in the distances between three spacecraft, positioned 3 million kilometres apart from each other in the shape of a triangle.
但是实验将会很复杂:发现时空中的波纹将意味着检测三个航天器之间距离的几万亿分之一米的变化,这三个航天器以三角形的形式彼此相距300万公里。
重点词汇
gravitational重力的;引力的
of its kind同类之中
ground-based陆基的;基于地面的;以地面为基础的
detectors探测器;发现者;检测器;侦察器;(detector的复数)
black holes黑洞;地牢;禁闭室
spotting看见;看出;注意到;发现;让分;让子;让步;玷污;认出;弄上污迹;散步;(spot的现在分词);测定点位
ripples涟漪;(ripple的复数)
space-time空间时间关系;时空
metre米;韵律;格律;节拍;…米比赛
in the shape of以…形式表现;通过…形式;具有…性质
An initial pilot satellite, called Taiji-1, completed its mission successfully in 2019, and researchers now hope to fly a two-satellite mission in 2024–25 to test the necessary precision technologies.
一颗名为“太极一号”的初始试验卫星在2019年成功完成了任务,研究人员现在希望在2024-25年执行双卫星任务,以测试必要的精密技术。
This will “remove all the technical obstacles” for the ultimate Taiji mission, says Yue-Liang Wu, a physicist at the University of the Chinese Academy of Sciences in Beijing.
中国科学院大学物理学家吴岳良说,这将“为最终任务扫除所有技术障碍”。
拼牛网
ESA has long planned its own gravitational-wave observatory, LISA, and has already flown a successful pathfinder.
欧空局早就计划建立自己的天基引力波探测器LISA,并且已经成功发射了探路者号引力波试验探测器。
But LISA is not scheduled to launch until 2037.
但是LISA计划在2037年前发射。
Together, the two networks could be used to measure the Hubble constant, which describes the expansion of the Universe, with much greater accuracy than ground-based detectors can, say researchers behind the mission.
该任务背后的研究人员表示,“太极”和LISA这两个网络可以强强联手,一起用于测量哈勃常数(该常数描述宇宙的膨胀,比地面探测器更精确)。
重点词汇
hope to希望;希望能;希望以
physicist物理学家;物理学学生
sciences科学研究;科学;(science的复数)
observatory天文台;观象台;视野开阔的位置
flown飞;飞行;在空中快速移动;(fly的过去分词);空运
pathfinder探路者; 探索 者;开拓者;实验计划;预测;(Pathfinder)探路者号
universe天地万物;宇宙;领域;体系;范围
ground-based陆基的;基于地面的;以地面为基础的
detectors探测器;发现者;检测器;侦察器;(detector的复数)
基于多年的语言学习实践,发现,随着 社会 的飞速发展,英语、汉语等重要语言也在不断的与时俱进。这个时候,我们以不变应万变的方法之一,可以是阅读主流刊物。
针对英语而言,无论是为了提高英语水平还是备考任何英语考试,英美外刊都应该是列为首选的最重要的学习资料。当我们真正深入去精读过英美外刊,不仅可以了解英语国家的文化,增长我们的见识,对于英语学习来说,还能够积累以英语为母语者的常用词汇,短语和句型。
建议大家在阅读本文时:第一遍快速阅读,领悟文章重点,了解大意;第二遍开始精读,每看完一段,要仔细体会其中每一句在段落中的功能,各句之间的联系,这一段是如何衔接上下文的,它在整个语篇中的地位,以提高你猜测词义和推理上下文能力;第三遍可以查看中英翻译,继续从微观到宏观地理解原文,学会区分重点和次要信息(这对考试时的阅读非常重要),总结词汇,搭配和句型,并且最好独自翻译一遍原文,以进一步加强理解。
最后建议大家要学以致用,利用从文章中学到的词汇,搭配,句型以及长难句结构进行造句,提高英文写作能力。
学习路径建议:金句记忆——关键词学习——拓展词汇训练——触类旁通——举一反三。
温馨提示:阅读完看着中文译文自己动手翻译出英文,然后将您译的英文与原文进行对比,以此来提升英文表达和句子结构的准确性和地道性。

考研四六级外刊精读方法提升英语
拼牛网(https://www.pncbzx.com)小编还为大家带来考研四六级外刊精读方法提升英语的相关内容。
你一定要知道的外刊精读办法考研人四六级备考党看!
为什么要阅读外刊?
①积累生词,外刊的内容不免会遇到生词,可以用以扩充词汇储备量。
②习惯英文句子逻辑,培养语感,外刊的内容表达地道,经常阅读外刊可以学习它地道的语言表达方式和叙述方式。
③提高英语阅读速度,提高阅读速度在英文考试中很有必要,一般在平常就养成阅读的习惯,在考试的时候就可以大大减少做阅读题所需的时间。
④考研或其他英语考试很有可能会出原文,尤其是考研,很多阅读文章都是从外刊中直接摘出来的。
⑤还能了解到很多知识,外刊涉及到的内容很广。人文、历史、时事、地理.......这对于熟系考试话题也很有帮助。
二、外刊哪里去找?
薄荷外刊是一个不错的选择,每天早晚双更国际资讯~
其他网站:Magazine lib World mags Chinadaily 国家地理杂志
三、如何精读一篇外刊?
①泛读一篇全文,了解文章大意,能用自己的话总结出来。
②逐段精读。包括提取生词、句子分析、素材积累、背景文化了解四个部分。
提取生词:双击任意单词都可以查看单词释义,还可以加到单词本里积累起来。
句子分析:点击可以查看句子释义,还可以划线和做笔记。
素材积累:积累外刊里提到的话题,论点论据、新闻等等,以后进行写作的时候可以用到。
背景文化了解:外刊里往往会提到我们不太了解的背景文化,遇到这类词难免会不知道该如何理解。这个时候就需要去了解它的背景,才能更好地读懂它。
笔记整理
①可以将精读过的外刊按照话题(人文类、自然类、经济类、科技类等)、期刊(发布自经济学人、纽约客等)进行分类整理。
②生词、短语可以汇总为表格形式,更简单直观,容易查阅。
③积累的素材(论点论据、话题等)可以写成思维导图的形式,思维导图工具:幕布、x mind.
④使用不同颜色的高光、下划线等在文章中标注出需要记忆的句子短语。
⑤定期复习(即使是精读,还是要定期复习笔记,以免忘记哦~)
四、可以阅读哪些外刊?
《经济学人》The Economist
《科学美国人》Scientific American
《纽约时报》The NewYork Times
《自然》Nature
《纽约客》The New Yorker
《泰晤士报》The Times
《经济学人》The Economist
《科学美国人》Scientific American
《纽约时报》The NewYork Times
《自然》Nature
《纽约客》The New Yorker
《泰晤士报》The Times
《每日邮报》Daily Mail
《华尔街日报》The WallStreet Journal
《人物》People
《大西洋月刊》The Atlantic
《国家地理杂志》National Geographic
以上就是拼牛网小编整理的内容,想要了解更多相关资讯内容敬请关注拼牛网。更多相关文章关注拼牛网:
www.pncbzx.com免责声明:文章内容来自网络,如有侵权请及时联系删除。